Svar till Tess om kost & träning

Tezz (tezz40@spray.se) om Ett tips om kost/diet:
Måste fråga dig som verkar ha koll på grejer. Äter mycket mat, men har aldrig någon större ork vid träning vet inte vad jag gör för fel. Har nått enstaka kilos undervikt tror du det kan påverka? Eller har du några bra tips på hur man ska äta. Tack på förhand.


SVAR: Det är en väldigt svår fråga för mig att svara på, men att du inte orkar kan bero på många olika saker:
  • HUR MYCKET äter du? Har du någon gång räknat ut hur mycket kalorier din kropp behöver och hur mycket du faktiskt får i dig? Det kan vara värt att se efter för oftast visar det sig att man inte haft en aning! Många gånger äter man faktiskt mer/mindre än vad man tror.
  • HUR äter du? Äter du det din kropp vill ha och behöver för att orka ett träningspass? När man tränar är kosten minst lika viktig som själva träningen; det krävs planering både i tid och sammansättning!
  • NÄR äter du? Att planera kosten tidsmässigt har för min del visat sig vara väldigt framgångsrikt både för viktminskning & att vinna energi till att orka ett ordentligt pass!

  • VAD tränar du? Trivs du med träningsformen du utövar eller är den mest jobbig och stressande? Du kanske ska hitta en ny sorts träning som känns utmanande och spännande?KORTA, ENKLA TIPS!

→ Räkna ut hur mycket kalorier din kropp behöver och justera kostintaget därefter!

→ Ät på regelbunda tider ca 3 timmar mellan varje mål, 6-7 mål om dagen!
EX: Frukost, mellanmål, Lunch, Mellanmål, Middag, Kvällsmål

→ Ät rätt! Ladda upp varje dag med en rejäl frukost som innehåller de olika viktiga näringsämnena som behövs. Se till att alltid ha kolhydrater, fett, och protein i varje mål! Släng i dig lite snabba kolhydrater en halvtimme innan träningen för att få lite extra energi.
LYCKA TILL!
:DNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0